Direktlänk till inlägg 19 januari 2012
Jag lovade att jag skulle skriva receptet på min chokladcheescake. Här kommer den:
Ingredienser:
900 g färskost
190 g strösocker
1 tsk vaniljessens
4 ägg
200 g mörk choklad
Botten:
200 g digestivkex
2 msk kakao
150 g osaltat smält smör
Värm ugnen till 150 C
Börja med botten. Bryt sönder kexen och lägg i en matberedare tillsammans med kakaon. Kör till den är finmald. Häll försiktigt i det smälta smöret. Tyck i blandningen i en form på ca 23 cm diameter som har avtagbar botten. Ställ i kylen medans fyllningen görs.
Blanda färskost, socker och vaniljessens i en bunke med en elvisp på svag värme. Låt smeten bli slät och tjock. Tillsätt ett ägg i taget.
Smält chokladen i ett vattenbad. Ta bort chokladen från värmen när den är smält och rör ner lite av färskostblandningen för att jämna ut temperaturskillnaderna. Rör ner all chokladen i färskostblandningen och vispa ihop den.
Bred smeten över bottnen. Ställ formen på en vattenfyld ugnsplåt. Grädda i 40-50 min. Fyllningen ska vara lite lös i mitten. Låt svalna och låt stå i kylen över natten.
Nu har jag bestämt mig för att testa nytt och kommer blogga från denna sida istället: http://vilseimalmo.webblogg.se/ Hoppas ni följer mig där istället Kramar ...